ECDL

Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale, fiind recunoscut la nivel international in 148 de tari si numara pana in prezent 13 milioane de persoane inregistrate in program.

ECDL a fost creat astfel incat sa ii ajute pe detinatorii acestui certificat atat in cariera, cat si in viata de zi cu zi. De asemenea, Permisul ECDL reprezinta pentru detinator si o recomandare in fata unui posibil angajator, deoarece ii arata acestuia din urma ca posesorul are o calificare recunoscuta, relevanta si garantata.

Permisul ECDL obtinut este valabil pe o perioada nedeterminata.

Permisul ofera detinatorului sau o baza standard de cunostinte IT necesara in noua societate informationala ce se afla in continua dezvoltare.

Cu ajutorul Permisului European de Conducere a Computerului va puteti creste gradul de mobilitate profesionala si puteti utiliza calculatorul in mod eficient si productiv indiferent de varsta, profesie sau domeniu de activitate.

Certificarile ECDL

ECDL este format din mai multe module. In functie de felul in care se grupeaza aceste module exista mai multe certificari ECDL.

Incepand cu data de 1 septembrie 2013 (Noul ECDL)

In Romania sunt disponibile urmatoarele certificari ECDL:

 

Pana la 1 septembrie 2013 (Vechiul ECDL)

ECDL Start

ECDL Start este util acolo unde sunt suficiente cunostintele dobandite prin parcurgerea a numai patru module si asigura flexibilitatea certificarii cerute de piata in ceea ce priveste utilizarea calculatorului pentru unele slujbe si tendinta angajatorilor de a specializa angajatii strict pentru acele aplicatii folosite la locul de munca.

Modulele aferente Permisului ECDL Start alese:

Modulul 1 – Concepte de baza ale Tehnologiei Informatiei

Modulul 2 – Utilizarea computerului si organizarea fisierelor

Modulul 3 – Editare de text

Modulul 7 – Informatie si comunicare

 

ECDL Complet cuprinde 7 module si indica faptul ca detinatorul a trecut un test teoretic care evalueaza conceptele de baza ale Tehnologiei Informatiei si sase teste practice care examineaza competenta de baza a detinatorului in utilizarea unui computer personal si in folosirea unor aplicatii ale calculatorului intalnite in activitatile curente.

Modulul 1 – Concepte de baza ale Tehnologiei Informatiei

Modulul 2 – Utilizarea computerului si organizarea fisierelor

Modulul 3 – Editare de text

Modulul 4 – Calcul tabelar

Modulul 5 – Baze de date

Modulul 6 – Prezentari

Modulul 7 – Informatie si comunicare

 

AVANTAJE

Avantajele programului ECDL pentru candidati:

 • Obtinerea unei calificari recunoscute international
 • Deschiderea unor noi oportunitati pentru a obtine un loc de munca mai bun sau o bursa
 • Imbunatatirea perspectivelor de promovare in cariera
 • Cresterea competentei, increderea in sine si motivatia
 • Scaderea probabilitatii de a pierde o oferta de serviciu
 • Oferirea unei baze pentru specializari viitoare
 • Studentii isi pot echivala diverse cursuri de informatica sau birotica cu Permisul ECDL la anumite universitati
 • Elevii care detin permisul ECDL isi pot echivala proba de Competente digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat National
 • Cadrele didactice din invatamantul preuniversitar care detin Permisul ECDL pot beneficia de credite profesionale transferabile

Avantajele programului ECDL pentru angajatori:

 • Imbunatatirea productivitatii
 • Reducerea costurilor de suport IT
 • Cresterea randamentului investitiilor hardware in tehnologie
 • Stabilirea unui nivel la care se raporteaza cunostintele IT pentru noii angajati
 • Formarea unui nivel ridicat de cunostinte IT in cadrul organizatiei
 • Motivarea salariatilor

Permisul European de Conducere a Computerului este recunoscut la nivel international in peste 148 de tari, iar valabilitatea lui este nelimitata.

Inscriere:

Varianta 1: completarea electronica a formularului inscriere curs ECDL (dati click aici)  cu informatiile Denumire curs, Nume, Prenume, Telefon, Email, Ultima scoala absolvita si Localitatea de domiciliu, apasand la final butonul inscrie! Veti fi anuntat „Mesajul dvs. a fost trimis. Va multumim!

sau

Varianta 2: trimiterea unui mail la adresa office@olimpnet.ro continand informatiile Denumire curs, Nume, Prenume, Telefon, Email, Ultima scoala absolvita si Localitatea de domiciliu.

sau

Varianta 3: efectuarea unui apel telefonic (0338.568.572 ori 0760.676.802 – inclusiv SMS) sau trimiterea unui fax la numarul 0338.568.572 si specificand informatiile Denumire curs, Nume, Prenume, Telefon, Email, Ultima scoala absolvita si Localitatea de domiciliu.

Va puteti inscrie si direct la sediu (adresa sediu). Folositi cu incredere datele de contact specificate anterior, inclusiv pentru informatii suplimentare, alte detalii sau recomandari.

Modalitatile de plata ale cursului autorizat ECDL sunt flexibile si personalizabile. Valoarea investitiei dvs. in educatie prin urmarea cursului ECDL este prezentata in cadrul fiecarei oferte care este anuntata la sectiunea stiri, in articole sau pe diferitele canale de comunicare.

 

Locul de desfasurare al cursului: sediul central din Buzau (vizualizati sectiunea contact: adresa sediu) sau la sediile partenerilor nostri din toata tara. Cursul ECDL poate fi organizat oriunde in Romania. Urmariti anunturile deschiderilor de curs ECDL prin inscrierea gratuita la newsletterul Olimp NET (click aici) impreuna cu alte informatii de interes din domeniul educatiei, formarii profesionale si dezvoltarii personale. Totodata, puteti sa ne solicitati un anumit produs educational (curs, atelier, eveniment etc.) la adresa office@olimpnet.ro

PS: daca doriti sa beneficiati gratuit de informatii utile pentru dvs., atunci va puteti inscrie la newsletterul Olimp NET (click aici).

PPS: daca doriti sa impartasiti informatia cu persoanele cunoscute de catre dvs., atunci puteti folosi instrumentul de distribuire a informatiilor (sharing) de la sfarsitul acestui articol.

Banii platiti pentru educatie nu reprezinta un cost, ci o investitie, cea mai sigura investitie pe care oricine o poate face in viata. De la lucrurile simple pana la cele complexe, viata a demonstrat ca totul poate fi sters intr-o secunda, insa odata ce o persoana a invatat sa faca ceva, aceasta va reusi de fiecare data sa reconstruiasca tot ce a pierdut. Investitia in educatie este o investitie in sine si o investitie in persoanele importante din viata fiecaruia!

„Natura ne aseamana, Educatia ne deosebeste!” – Confucius

„Daca ai impresia ca educatia este scumpa, atunci incearca sa vezi cum e ignoranta!” – Andy McIntyre

„Educatia este cea mai puternica arma pe care voi o puteti folosi pentru a schimba lumea.” – Nelson Mandela

Va multumim pentru vizita dvs. pe site si ne revedem la urmatorul eveniment Olimp NET!

Va stam la dispozitie pentru orice nelamurire prin:


e-mail: office@olimpnet.ro


telefon: +40 760 676 802‬


facebook: https://m.facebook.com/olimpnet/

Aboneaza-te gratuit pentru a fi la curent cu detalii suplimentare despre acest produs educational sau alte produse similare
ABONARE