Conferinta regionala | Solutii inovatoare pentru clasa ta | Buzau, editia I, 2019

INSCRIERE





Va invitam sa participati la Conferinta regionala “Solutii inovatoare pentru clasa ta”, Buzau, editia I, 2019.

Data: 6 aprilie, 10:00 – 15:00

Locatie: Liceul Tehnologic Grigore C. Moisil , Buzau

Organizatori: Olimp Net si Asociatia Pro-INFO

Conditiile de inscriere sunt prezentate la final.

Context

Ne propunem sa aducem mai aproape de cadrele didactice din judetul dvs solutii practice pe care le pot implementa, sa ne detasam de conferintele teoretice existente si sa ne indreptam spre metode si tehnici inovatoare aplicabile in scoala din Romania. Aceasta conferinta porneste de la principalele probleme identificate in urma cercetarii facute de Olimp Net si Asociatia Pro-INFO, precum, lipsa motivatiei elevilor, programa scolara incarcata, lucrul cu elevii cu CES, lipsa atentiei elevilor si lipsa competentelor digitale si are ca scop identificarea de solutii pertinente de catre profesionisti din educatie si participantii la atelierele organizate in cadrul conferintei.

Teme conferinta si ateliere

Cum sa-mi motivez elevii sa lucreze la clasa si acasa?
Cum sa organizez lectiile in contextul programei scolare incarcate?
Vreau sa invat sa interactionez cu elevii cu CES!
Cum atrag atentia elevilor mei prin tehnici simple si rapide?
Ce fac sa imi imbunatatesc competentele digitale intr-un mod -relevant pentru activitatea de la clasa?
Cat de important este pentru mine, ca profesor al secolului XXI, sa detin competente lingvistice?

Parteneri si vorbitori

Scoala de Valori

Alt Viitor by Microsoft

ECDL Romania

Proiectul MERITO

Edu Apps

Google Atelierul Digital

European Examinations Centre

Mozaik Education

Agenda

10:00 – 10:15 Bun venit cu croissante si cafea!

10:15 – 11:15 Conferinta | Partea I

Nu-ti fie teama sa lucrezi cu elevii cu CES
Iulia Sfetcu-Mandasescu – Profesor Merito

Iulia Sfetcu-Mandasescu este profesor psihopedagogie speciala, la Scoala Gimnaziala Speciala pentru Surzi, nr. 1, din Bucuresti. De 9 ani lucreaza cu elevi cu CES, este membru fondator al  Asociatie pentru Motivatie in Psihoeducatie si formator la FTTC (Finnish teacher training centre). Crede foarte tare ca “Fiecare copil este ca un fluture in zbor, unul zboara mai sus, altul zboara mai jos dar fiecare zboara cat de bine poate”. Este indragostita iremediabil de eductie, de munte si oameni si crede ca rotita cu rotita putem aduce o schimbare acolo unde este nevoie.
In cadrul conferintei, aceasta va aborda tema din perspectiva esecului – ca posibilitate de invatare, motivatie si “crestere” .
Prin Proiectul MERITO, antreprenorii din Romania, reuniti in Romanian Business Leaders (RBL), recunosc public si material meritele profesorilor valorosi ai Romaniei si lucreaza apoi impreuna ca sa duca mai departe in sistemul de educatie bunele practici ale profesorilor MERITO.

Clasa viitorului
Stefan-Adrian Apateanu – CEO Edu Apps
Stefan Apateanu este directorul Edu Apps, un start-up in educatie infiintat cu ajutorul unui grant european pentru cercetare stiintifica. Stefan are o experienta de peste 10 ani in educatie unde integreaza sisteme digitale inovatoare care ajuta profesorii sa-si imbunatateasca metodele de predare cu ajutorul tehnologiei.
Edu Apps este o companie fondata in anul 2011 care activeza in domeniul tehnologiei pentru educatie. Misiunea noastra este ca impreuna cu profesorii, specialistii in educatie si decidentii din sistemul educational din Romania sa imbunatatim calitatea educatiei pentru a deschide copiilor si tinerilor, adultii de maine, calea spre un viitor mai bun.

Lectie interactiva digitala

Sorina Conea si Cristian Ditoiu – Product Manager si Marketing Director Olimp Net
Olimp Net sprijina scolile in imbunatatirea proceselor de creare de lectii, predare si evaluare, prin solutii software, hardware, training si consultanta. Totodata, organizeaza conferinte internationale in tara si in strainatate cu teme de interes pentru directorii si profesorii din invatamantul preuniversitar.

Metode alternative de asimilare a informatiei si captare a atentiei la clasa in contextul programei incarcate
Mihaela Nicolae – profesor MERITO
Mihaela Nicolae este profesor de limba romana la C.N. Mihai Eminescu din Buzau, membru ANPRO Cluj (Asociața Nationalt a Profesorilor de Romana), autoare a numeroase studii de didactica publicate în revistele nationale Perspective și Consilierul de lectura. Semneaza cronici pe site-ul cultural Bookhub.ro. Profesor Merito 2018. Crede ca invatam toata viata. Mai crede ca un adolescent care citeste descopera, pentru totdeauna, sursele unei bucurii nesfarsite.

11:15 – 12:15 Prima sesiune de ateliere

Imprimare si modelare 3D in procesul educational
Mihai Peca – ECDL Romania
Atelierul ofera o scurta introducere cu privire la noua tehnologie de modelare siimprimare 3D. Participantii vor intra in contact cu lumea captivanta a tehnologiilor 3D, isi vor dezvolta imaginatia si creativitatea si vor intelege utilitatea obiectelor imprimate 3D in procesul educational pentru cresterea interesului elevilor fata de diferite materii. Participantii  vor avea posibilitatea sa vada diverse obiecte imprimate 3D si sa interactioneze cu acestea. Acestia pot urmari modul de imprimare al unui obiect tridimensional si pot adresa intrebari trainerului Mihai Peca despre tematica sau despre domeniul modelarii si imprimarii 3D.
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competențelor digitale recunoscut la nivel internaţional în peste 100 de ţări și numără până în prezent peste 15 milioane de persoane înregistrate în program.

Nu-ti fie teama sa lucrezi cu elevii cu CES
Iulia Sfetcu-Mandasescu – profesor MERITO
In cadrul acestui atelier vom afla:
– Ce este CES?
– Despre interventia profesorului in diferite situatii “disruptive” si managementul clasei sau interventia in caz de tantrum/criza a copilului ; 
– Despre strategii didactice pentru elevii cu CES ( tips and tricks pentru facilitarea integrarii copilului cu CES) ;
– Despre 3 instrumente de utilizat/aplicat la clasa. 


Clasa viitorului
Stefan-Adrian Apateanu – Edu Apps

In cadrul atelierului digital vom exersa felul in care profesorul poate face gestiunea clasei cu ajutorul G Suite for Education si a dispozitivelor digitale.

Capteaza atentia cu o lectie spectaculoasa
Sorina Conea si Cristian Ditoiu – Olimp Net
Transforma-ti urmatoarea lectie intr-o ora captivanta pentru elevi folosind materiale si instrumente interactiv-digitale. Vei afla cum sa folosesti o platforma educationala pentru profesori gratuit si simplu si cum te poti apropia de elevii tai cu ajutorul tehnologiei.

Metode alternative de asimilare a informatiei si captare a atentiei la clasa in contextul programei incarcate
Mihaela Nicolae – profesor MERITO
In cadrul acestui atelier vom afla metode precum:
– Educarea emoțiilor – ”5 minute din muzica lor”;
– Minutul de lectură – exercițiu de metacogniție (adaptarea lecțiilor la energia/informația fiecărei zile);
– Jurnalul orei – exerciții de reflecție și de scriere creativă.


Invata si testeaza-ti engleza cu ajutorul tehnologiei
Mihaela Izabela Boncea – European Examinations Centre
Profesorul secolului XXI are nevoie de competentele lingvistice in dezvoltarea sa profesionala.Atelierul va va ajuta la imbunatatirea, consolidarea si testarea competentelor lingvistice prin intermediul mijloacelor tehnologiei moderne.
Mihaela Izabela Boncea este profesor limba engleza la Colegiul National Emil Botta, Adjud, jud. Vrancea, cu o experienta de peste 18 ani in predarea limbii engleze, formator , autor de lucrari si articole in specialitatea predarii limbii engleze si examinator Cambridge speaking din partea European Examinations Centre.
European Examinations Centre (EECentre) este o instituţie autorizată de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH, ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch), OET (Occupational English Test) şi TRINITY College London – să furnizeze, în România, examene de certificare a cunoştinţelor de limba engleză şi limba germană.

O noua abordare de invatare: De la complex la simplu in opozitie cu de la simplu la complex
Ionel Ditoiu – profesor si presedintele Asociatiei Pro-INFO

Atelierul isi propune sa prezinte o alta abordare de intelegere a informatiei de catre elevi, pornind de la o noua prezentare a conceptelor de catre profesor care sa motiveze elevii.
Prof. Ionel Ditoiu preda fizica la Colegiul National Al. Vlahuta, Rm. Sarat, jud. Buzau, este fondator si presedinte al Asociatiei Pro-INFO si director general al centrului de formare profesionala Olimp NET.

12:15 – 12:45 Pauza

12:45 – 13:45 A doua sesiune de ateliere

A doua sesiune este formata tot din ateliere din prima sesiune.

13:45 – 14:45 Conferinta | Partea a IIa

Atelier de predare creativa din cadrul CoderDojo Tech Academy – sub egida programului “Alt Viitor” by Microsoft
Experti educationali Scoala de Valori
Pornind de la cele patru teme abordate in cadrul conferintei, captarea atentiei elevilor, motivarea elevilor, lectii in contextul programei incarcate si lucrul cu elevii cu CES, va invitam la un atelier interactiv in cadrul caruia vom gasi solutii pentru gestionarea nevoilor, atat cele ale profesorilor, cat si ale elevilor.
Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna a carei viziune este transformarea Romaniei intr-o societate bazata pe valori. Cream pentru tineri contexte de reflectie personala, agilitate si alfabetizare digitala. Consideram ca este imperativ sa-i invatam cum sa se auto-valorizeze, sa devina autonomi si sa ia decizii pe picioarele lor.

14:45 – 15:00 Concluzii si Inmanare diplome

15:00 – 15:30 Networking (pentru persoanele care vor dori sa ramana dupa conferinta la discutii cu noi, cu alti participanti si vorbitori)

Componenta principala a conferintei este reprezentata de cele 7 ateliere, care vor dura cate 45 min si se vor desfasura in paralel, astfel participantii se vor putea inscrie la oricare 2 ateliere. Odata efectuata inscrierea la conferinta, participantul opteaza pentru atelierele la care doreste sa ia parte.

Ce oferim

~ diploma oferita de Centrul de Formare pentru Cadre Didactice Olimp Net si Asociatia Pro-INFO;
~ solutii practice pe care le puteti folosi la clasa;
~ mapa conferintei cu materiale informationale, pix, coduri demo aplicatie de creat lectii interactive;
~ suportul conferintei si al atelierelor in format electronic;
~ acces la grupul comunitatii PEPs (Comunitatea de Profesori, Elevi si Parinti Digitali);
~ acces la zona demo interactiva – model Laborator Digital expus in cadrul conferintei;
~ facilitare interactiune cu parteneri, vorbitori, organizatori sau alti participanti.

Taxa de participare: 150 lei

Conditii de participare

1. Completati urmatorul formular de inscriere cu datele dvs dand click pe butonul de mai jos.

2. Pentru un grup de 6 persoane, a 6a persoana poate participa cu titlu gratuit sau fiecare persoana beneficiaza de o reducere de 25 lei la pretul conferintei. E nevoie sa precizati in formularul de inscriere ca sunteti un grup de 6 persoane si cum vreti sa fie emise facturile.

3. Primiti pe e-mail factura cu detaliile de plata, pe care trebuie sa o platiti pana cel tarziu pe 2 aprilie, perioada in care locul dvs va fi rezervat.

4. Odata ce am inregistrat plata, locul dvs este asigurat.

5. Cu 1 saptamana inainte de conferinta primiti un e-mail de la noi cu un link pe care va trebui sa intrati si sa optati pentru cele doua ateliere dorite in limita locurilor disponibile. In cazul in care nu alegeti un atelier cu 2 zile inainte veti fi distribuit automat.

6. Dupa ce am primit confirmarea de la dvs, va asteptam la conferinta.

Multumim partenerilor

Va stam la dispozitie pentru orice nelamurire prin:


e-mail: office@olimpnet.ro


telefon: +40 760 676 800‬


facebook: https://m.facebook.com/olimpnet/

Aboneaza-te gratuit pentru a fi la curent cu detalii suplimentare despre acest produs educational sau alte produse similare
ABONARE