Dezvoltarea unui Site Web

INSCRIERE





Obiectivul acestui curs este cunoasterea si intelegerea principalelor notiuni, instrumente si etape necesare in realizarea unui site web la nivel mediu. Cursul realizeaza o prezentare sumara a mai multor instrumente si metode, dar pune accentul pe realizarea unui site bazat pe platforma WordPress.

Competente dobandite

Principalele competente pe care cursantul le dobandeste:

  • Intelegerea unor notiuni generale referitoare la internet si serviciul WWW: internet, server, pagina web, site, HTML etc.
  • Cunoasterea etapelor implicate in realizarea unui site web:
    • Alegerea si inregistrarea unui domeniu: gratuit la companii care si gazduiesc siteul sau cumparat;
    • Gazduirea siteului pe un server web (hosting) gratuit (cu numele companiei inclus in numele siteului) sau cu plata;
    • Realizarea efectiva a siteului si publicarea
  • Cunoasterea structurii unei pagini web simple si a principalelor instructiuni in limbajul HTML
  • Cunoasterea principalelor metode de realizare a unui site
  • Folosirea unui soft de tip builder web (Metoda 1, cea mai usoara)
  • Enumerarea si prezentarea sumara a instrumentelor web necesare pentru realizarea unui site web custom: limbaje de programare si medii de dezvoltare web
  • (Metoda 2, cea mai grea) – aceasta metoda se adreseaza utilizatorilor avansati si nu face obiectul acestui curs. Sunt necesare cunostinte de programare HTML, CSS, JS sau PHP pentru partea de procesare dinamica a datelor, MySQL pentru stocarea datelor intr-o baza de date, instrumente precum Editor text pentru programatori gen Notepad++ (sau editoare grafice gen Dreamweaver, Frontpage etc.), Client FTP, cunostinte de administrare Cpanel pentru configurarea host-ului.
  • Cunoasterea notiunii de CMS si folosirea unor platforme software de tip CMS precum WordPress (Metoda 3, cea mai rapida, usoara si potrivita pentru 90% dintre tipurile de siteuri web).
    Acestea sunt niste siteuri gata realizate ce se pot configura dupa preferintele utilizatorului atat din punct de vedere al continutului, cat si din punct de vedere administrativ printr-un panou de administrare al siteului (o interfata grafica).
    Utilizatorii avansati care detin cunostinte de programare web (HTML, PHP, CSS, JS) pot edita siteul si prin instructiuni de programare. Poate cea mai cunoscuta platforma este WordPress pentru siteuri de prezentare, bloguri sau chiar portaluri web sau magazine.

Alte pltaforme CMS utile: Joomla, Drupal, Prestashop, OpenCart etc. De asemenea, orice host ofera soft de generare site pe baza unei platforme.

 

  • Capacitatea de a realiza un site de tip WordPress trecand prin toate etapele specifice acestei metode:
    • Descarcare WordPress, incarcare pe server si instalare WordPress
    • Alegerea unei teme grafice direct din biblioteca WordPress sau prin descarcare de pe Internet si incarcare pe server
    • Creare si editare pagini, editare text, inserare de imagini in continut sau ca imagine de prezentare, inserare link-uri si documente, creare tabele etc.
    • Creare si editare categorii si articole
    • Configurare elemente site: header, footer, sidebar
    • Realizare si configurare meniu
    • Intelegere si utilizare widgeturi
    • Intelegerea notiunii de plugin. Instalare, configurare si actualizare pluginuri
    • Creare galerii in pagini sau articole
    • Creare newsletter
    • Creare modul de stiri cu widget sau prin cod WordPress
    • Customizare tema grafica prin editarea fisierelor CSS pentru design sau a fisierelor PHP pentru structura paginii
    • Customizare structura pentru categorie, pagini sau articole folosind fisierele template wordpress
    • Crearea unor module de stiri sau listarea unor articole dintr-o categorie in orice pagina sau sectiune din site
    • Permalinkuri
    • Crearea unui slideshow cu un plugin
    • Inserarea unor module Facebook cu ajutorul pluginurilor.

In functie de metoda folosita unii dintre acesti pasi pot fi comasati in sensul ca daca se opteaza pentru crearea unui site prin metoda 1 ce foloseste buildere web (softuri de generare site) companiile ce pun la dispozitie astfel de buildere ofera in general si hosting si domeniu, deci nu mai este necesar sa se faca ceva separat.

Exista mai multe metode de realizarea a unui site

  • Metoda 1 (cea mai usoara): Folosirea unui soft de tip builder web pentru construirea unui site web. In general companiile ce ofera hosting si nume de site free pun la dispozitie si astfel de instrumente pentru crearea unui site web. Cuvinte cheie de cautare: creare site, builder free online, site generator, free domain site builder.
  • Metoda 2 (cea mai grea): Realizarea unui site web de la zero (custom made) prin editarea fisierelor ce compun siteul. Sunt necesare cunostinte de programare HTML, CSS, JS sau PHP pentru partea de procesare dinamica a datelor, MySQL pentru stocarea datelor intr-o baza de date, instrumente precum Editor text pentru programatori gen Notepad++ (sau editoare grafice gen Dreamweaver, Frontpage etc.), Client FTP, cunostinte de administrare Cpanel pentru configurarea hostului.
  • Metoda 3 (medie): Folosirea unor platforme software de tip CMS (WordPress) specializate pe domenii de activitate. Acestea sunt niste siteuri gata realizate ce se pot configura dupa preferintele utilizatorului atat ca si continut, cat si ca aspect dintr-un panou de administrare al siteului (o interfata grafica). Utilizatorii avansati care detin cunostinte de programare web (HTML, PHP, CSS, JS) pot edita siteul si prin instructiuni de programare. Poate cea mai cunoscuta platforma este WordPress pentru siteuri de prezentare, bloguri sau chiar portaluri web sau magazine. Alte pltaforme CMS utile: Joomla, Drupal, Prestashop, OpenCart, Magento etc. De asemenea, orice host ofera soft de generare site pe baza unei platforme.

Acest curs se axeaza in principal pe o anumita metoda, potrivita pentru incepatori si foarte folosita – realizare unui site bazat pe platforma WordPress.

Vor fi prezentate pe scurt cateva exemple de creare a siteului prin metoda 1 (builder) si metoda 3 (site de la 0), dupa care se va detalia modul de creare a unui site wordpress incepand de la cumpararea domeniului pana la publicarea acestuia.

Inscriere:

Varianta 1: completarea electronica a formularului inscriere curs Dezvoltarea unui site web (dati click aici)  cu informatiile Denumire curs, Nume, Prenume, Telefon, Email, Ultima scoala absolvita si Localitatea de domiciliu, apasand la final butonul inscrie! Veti fi anuntat „Mesajul dvs. a fost trimis. Va multumim!

sau

Varianta 2: trimiterea unui mail la adresa office@olimpnet.ro continand informatiile Denumire curs, Nume, Prenume, Telefon, Email, Ultima scoala absolvita si Localitatea de domiciliu.

sau

Varianta 3: efectuarea unui apel telefonic (0338.568.572 ori 0760.676.802 – inclusiv SMS) sau trimiterea unui fax la numarul 0338.568.572 si specificand informatiile Denumire curs, Nume, Prenume, Telefon, Email, Ultima scoala absolvita si Localitatea de domiciliu.

Va puteti inscrie si direct la sediu (adresa sediu). Folositi cu incredere datele de contact specificate anterior, inclusiv pentru informatii suplimentare, alte detalii sau recomandari.

Modalitatile de plata ale cursului Dezvoltarea unui site web sunt flexibile si personalizabile. Valoarea investitiei dvs. in educatie prin urmarea cursului Dezvoltarea unui site web este prezentata in cadrul fiecarei oferte care este anuntata la sectiunea stiri, in articole sau pe diferitele canale de comunicare.

Urmariti anunturile deschiderilor de curs Dezvoltarea unui site web prin inscrierea gratuita la newsletterul Olimp NET (click aici) impreuna cu alte informatii de interes din domeniul educatiei, formarii profesionale si dezvoltarii personale. Totodata, puteti sa ne solicitati un anumit produs educational (curs, atelier, eveniment etc.) la adresa office@olimpnet.ro

PS: daca doriti sa beneficiati gratuit de informatii utile pentru dvs., atunci va puteti inscrie la newsletterul Olimp NET (click aici).

PPS: daca doriti sa impartasiti informatia cu persoanele cunoscute de catre dvs., atunci puteti folosi instrumentul de distribuire a informatiilor (sharing) de la sfarsitul acestui articol.

Banii platiti pentru educatie nu reprezinta un cost, ci o investitie, cea mai sigura investitie pe care oricine o poate face in viata. De la lucrurile simple pana la cele complexe, viata a demonstrat ca totul poate fi sters intr-o secunda, insa odata ce o persoana a invatat sa faca ceva, aceasta va reusi de fiecare data sa reconstruiasca tot ce a pierdut. Investitia in educatie este o investitie in sine si o investitie in persoanele importante din viata fiecaruia!

„Natura ne aseamana, Educatia ne deosebeste!” – Confucius

„Daca ai impresia ca educatia este scumpa, atunci incearca sa vezi cum e ignoranta!” – Andy McIntyre

„Educatia este cea mai puternica arma pe care voi o puteti folosi pentru a schimba lumea.” – Nelson Mandela

Va multumim pentru vizita dvs. pe site si ne revedem la urmatorul eveniment Olimp NET!

Va stam la dispozitie pentru orice nelamurire prin:


e-mail: office@olimpnet.ro


telefon: +40 760 676 800‬


facebook: https://m.facebook.com/olimpnet/

Aboneaza-te gratuit pentru a fi la curent cu detalii suplimentare despre acest produs educational sau alte produse similare
ABONARE