Conferinta regionala | Solutii inovatoare pentru clasa ta | Botosani, editia I, 2019

INSCRIERE


Va invitam sa participati la Conferinta regionala “Solutii inovatoare pentru clasa ta”, Botosani, editia I, 2019.

Data: 18 aprilie, 12:00 – 17:00

Locatie: Colegiul National A.T. Laurian

Organizatori: Olimp Net si Asociatia Pro-INFO

Inscrierea se face pana la 14.04.2019. Conditiile de inscriere sunt prezentate la final.

Context

Ne propunem sa aducem mai aproape de cadrele didactice din judetul dvs solutii practice pe care le pot implementa, sa ne detasam de conferintele teoretice existente si sa ne indreptam spre metode si tehnici inovatoare aplicabile in scoala din Romania. Aceasta conferinta porneste de la principalele probleme identificate in urma cercetarii facute de Olimp Net si Asociatia Pro-INFO, precum, lipsa motivatiei elevilor, programa scolara incarcata, lucrul cu elevii cu CES, lipsa atentiei elevilor si lipsa competentelor digitale si are ca scop identificarea de solutii pertinente de catre profesionisti din educatie si participantii la atelierele organizate in cadrul conferintei.

Teme conferinta si ateliere

Cum sa-mi motivez elevii sa lucreze la clasa si acasa?
Cum imi pot administra o clasa digital, eliminand cand mai mult din birocratie?
Cum sa organizez lectiile in contextul programei scolare incarcate?
Vreau sa invat sa interactionez cu elevii cu CES!
Cum atrag atentia elevilor mei prin tehnici simple si rapide?
Ce fac sa imi imbunatatesc competentele digitale intr-un mod relevant pentru activitatea de la clasa?
Cum sa lucrezi impreuna cu alti profesori pentru crearea lectiilor interdisciplinare?

Componenta principala a conferintei este reprezentata de cele 5 ateliere, care vor dura cate 45 min si se vor desfasura in paralel, astfel participantii se vor putea inscrie la oricare 2 ateliere. Odata efectuata inscrierea la conferinta, participantul opteaza pentru atelierele la care doreste sa ia parte.
Vom actualiza vorbitorii si temele in agenda pe masura ce vom primi confirmarile.

Agenda

12:00 – 12:15 Bun venit!

12:15 – 13:15 Conferinta | Partea I

Abordarea interdisciplinara in maniera intercomprehensiva intre limbile straine
Diana Rusu – profesor limba franceza si limba engleza, Colegiul National A. T. Laurian, Botosani

Pe noi, ca profesori, ce ne motiveaza sa mergem la scoala?
Mirela Salciana – profesor limba romana la Liceul Teoretic Emil Racovita, Vaslui si vorbitor SuperTeach

Despre cum sa impaci copiii, tehnologia, parintii si lipsa de timp
Costi Andriescu – trainer Adservio

Scoala ideala prin ochii elevilor
Elevi Colegiul National A. T. Laurian, Botosani

13:15 – 14:15 Prima sesiune de ateliere

Cum motivezi elevii secolului XXI?
Mirela Salcianu – profesor limba romana la Liceul Teoretic Emil Racovita, Vaslui si vorbitor SuperTeach
Atelierul abordeaza tema motivarii elevilor prin metode alternative. Printre metodele care vor fi prezentate se numara “Mergi in papucii de elev la scoala pentru o saptamana” si “Proiectare in viitor”. De asemenea, atelierul se concentreaza si pe lucrul in echipa elev-profesor in scopul crearii unei relatii mai puternice intre cele doua parti.

Profesor in 50 de minute. Despre cum sa impaci copiii, tehnologia, parintii si lipsa de timp
Costi Andriescu – trainer Adservio

Atelierul va fi unul practic. Fiecare profesor va putea folosi Platforma educațională Adservio și va putea adresa întrebări despre cum ar putea câștiga timp, elevi entuziaști și părinți implicați, folosind tehnologia la orele de curs.
Adservio Social Innovation este dezvoltatorul aplicației Adservio, care este folosită în România de peste 300.000 de utilizatori – profesori, părinți, elevi, directori, secretari – în grădinițe, școli primare, gimnaziale, colegii și licee. 

(Doar) un atelier de invatare experientiala
Daniela Ceredeev – profesor limba romana si director la Liceul Tehnologic Vasile Cocea, Moldovita, jud. Suceava si profesor Merito
In cadrul atelierului vor fi prezentate metode alternative de captare a atentiei elevilor si de lucru cu acestia in contextul programei scolare incarcate. Printre metode: “De la photovoice la storytelling”, “Laboratorul de invatare alternativa”, “Animatia socio-educativa – scoala de ZIN(I) si ZIN(E)”, tutoriat, mentorat, coaching.
Prin Proiectul MERITO, antreprenorii din Romania, reuniti in Romanian Business Leaders (RBL), recunosc public si material meritele profesorilor valorosi ai Romaniei si lucreaza apoi impreuna ca sa duca mai departe in sistemul de educatie bunele practici ale profesorilor MERITO.

Imprimare si modelare 3D in procesul educational
Marcel Badragan – trainer ECDL Romania
Atelierul ofera o scurta introducere cu privire la noua tehnologie de modelare siimprimare 3D. Participantii vor intra in contact cu lumea captivanta a tehnologiilor 3D, isi vor dezvolta imaginatia si creativitatea si vor intelege utilitatea obiectelor imprimate 3D in procesul educational pentru cresterea interesului elevilor fata de diferite materii. Participantii  vor avea posibilitatea sa vada diverse obiecte imprimate 3D si sa interactioneze cu acestea. Acestia pot urmari modul de imprimare al unui obiect tridimensional si pot adresa intrebari trainerului Marcel Badragan despre tematica sau despre domeniul modelarii si imprimarii 3D.
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competențelor digitale recunoscut la nivel internaţional în peste 100 de ţări și numără până în prezent peste 15 milioane de persoane înregistrate în program.

Clasa viitorului
Stefan-Adrian Apateanu – CEO Edu Apps with Google for Education, cu experienta de peste 10 ani ca antreprenor in educatie
Stefan Apateanu este directorul Edu Apps, un start-up in educatie infiintat cu ajutorul unui grant european pentru cercetare stiintifica. Stefan are o experienta de peste 10 ani in educatie unde integreaza sisteme digitale inovatoare care ajuta profesorii sa-si imbunatateasca metodele de predare cu ajutorul tehnologiei.
In cadrul atelierului digital vom exersa felul in care profesorul poate face gestiunea clasei cu ajutorul G Suite for Education si a dispozitivelor digitale.
Edu Apps este o companie fondata in anul 2011 care activeza in domeniul tehnologiei pentru educatie. Misiunea noastra este ca impreuna cu profesorii, specialistii in educatie si decidentii din sistemul educational din Romania sa imbunatatim calitatea educatiei pentru a deschide copiilor si tinerilor, adultii de maine, calea spre un viitor mai bun. 

14:15 – 14:45 Pauza

14:45 – 15:45 A doua sesiune de ateliere

A doua sesiune este formata tot din atelierele din prima sesiune.

15:45 – 16:45 Conferinta | Partea a IIa

Creeaza lectii interdisciplinare spectaculoase – Sorina Conea si Cristian Ditoiu, parte din managementul Olimp Net
Transforma-ti urmatoarea lectie intr-o ora captivanta pentru elevi folosind materiale si instrumente interactiv-digitale. Vei afla cum sa folosesti o platforma educationala pentru profesori gratuit si simplu si cum te poti apropia de elevii tai cu ajutorul tehnologiei.
Olimp Net sprijina scolile in imbunatatirea proceselor de creare de lectii, predare si evaluare, prin solutii software, hardware, training si consultanta. Totodata, organizeaza conferinte internationale in tara si in strainatate cu teme de interes pentru directorii si profesorii din invatamantul preuniversitar.

Despre copii – ferestre si copii – oglinzi. Si despre invatare ca o calatorie pentru viata intreaga
Daniela Ceredeev – profesor limba romana si director la Liceul Tehnologic Vasile Cocea, Moldovita, jud. Suceava si profesor Merito

16:45 – 17:00 Concluzii si Inmanare diplome

17:00 – 17:30 Networking (pentru persoanele care vor dori sa ramana dupa conferinta la discutii cu noi, cu alti participanti si vorbitori)

Parteneri si vorbitori

Colegiul National A. T. Laurian

Adservio

ECDL Romania

Edu Apps

Google Atelierul Digital

Proiectul MERITO

SuperTeach

Scoala de Valori

Mozaik Education

Ce oferim

~ diploma oferita de Centrul de Formare pentru Cadre Didactice Olimp Net si Asociatia Pro-INFO;
~ solutii practice pe care le puteti folosi la clasa;
~ mapa conferintei cu materiale informationale, pix, coduri demo aplicatie de creat lectii interactive;
~ suportul conferintei si al atelierelor in format electronic;
~ acces la grupul comunitatii PEPs (Comunitatea de Profesori, Elevi si Parinti Digitali);
~ acces la zona demo interactiva – model Laborator Digital expus in cadrul conferintei;
~ facilitare interactiune cu parteneri, vorbitori, organizatori sau alti participanti.

Taxa de participare: 150 lei

Inscrierea se face pana la 14.04.2019.

Conditii de participare

1. Completati urmatorul formular de inscriere cu datele dvs dand click pe butonul de mai jos.

2. Pentru un grup de 6 persoane, a 6a persoana poate participa cu titlu gratuit sau fiecare persoana beneficiaza de o reducere de 25 lei la pretul conferintei. E nevoie sa precizati in formularul de inscriere ca sunteti un grup de 6 persoane si cum vreti sa fie emise facturile.

3. Primiti pe e-mail factura cu detaliile de plata, pe care trebuie sa o platiti in termen de 5 zile lucratoare, perioada in care locul dvs va fi rezervat.

4. Odata ce am inregistrat plata, locul dvs este asigurat.

5. Pe 15 aprilie veti primi un e-mail de la noi cu un link pe care va trebui sa intrati si sa optati pentru cele doua workshop-uri dorite in limita locurilor disponibile. In cazul in care nu alegeti un workshop cu pana pe 16 aprilie (ora 23:59) veti fi distribuit automat.

6. Dupa ce am primit confirmarea de la dvs, va asteptam la conferinta.

Parteneri si vorbitori

Parteneri media

Va stam la dispozitie pentru orice nelamurire prin:


e-mail: office@olimpnet.ro


telefon: +40 760 676 802‬


facebook: https://m.facebook.com/olimpnet/

Aboneaza-te gratuit pentru a fi la curent cu detalii suplimentare despre acest produs educational sau alte produse similare
ABONARE