Pentru preinscriere la Conferinta Internationala Digitalizarea Educatiei care se va desfasura in decembrie 2019, accesati butonul de mai jos.
Acest eveniment a avut loc pe 23-25 noiembrie 2018. Multumim tuturor pentru participare! Puteti vedea poze de la conferinta accesand urmatorul link: https://www.facebook.com/pg/olimpnet/photos/?tab=album&album_id=2032575650163921
–
Exista deja scoli in Romania care dispun de un calculator si un videoproiector, suntem pe locul al II-lea in UE ca viteza de internet (1), iar elevii romani sunt pe locul V in UE in a considera ca impactul folosirii tehnologiei in predare ar fi unul benefic (2) si, mai mult de atat, sunt pregatiti sa asimileze cunostinte mult mai rapid prin folosirea calculatorului si a internetului. (3)
Pe de-o parte sunt profesorii care <<vin în cancelarie dupa orele de curs nemultumiti, intristati, revoltati, intreband: „ce se intampla cu majoritatea elevilor nostri de nu invata?”, „ce metode trebuie folosite pentru a-i determina sa isi gasesca propria motivare pentru studiu sau interesul pentru disciplina pe care o predam?” etc.>>.(3) Stim ca profesorii cauta metode prin care isi pot face materia mai captivanta si prin care pot trezi interesul si curiozitatea elevilor pentru studiu.
Pe de alta parte, elevii, nativii digitali cum sunt numiti cei nascuti dupa 1990, isi pun intrebarea „De ce sa invat despre asta?”, iar stilul lor de invatare nu mai este cel clasic, ci unul interactiv prin experimentare, prin joc, avand o abordare holista. Aceasta abordare exploratorie este motivul pentru care elevii apeleaza la resursele internetului, la aplicatii mobile si software-uri pentru a invata.
Scopul conferintei este de a aduce in prim plan subiectul introducerii tehnologiei ca instrument si metoda de predare pentru a ne adapta elevilor nativi digitali. Daca prin conferinta vrem sa exemplificam beneficiile tehnologiei, in cadrul cursului ne apropiem de valorile de baza pe care vrem cu totii sa le insuflam elevilor nostri.
Conferinta internationala Digitalizarea Educatiei propune o solutie atat pentru profesori, cat si pentru elevi de a reduce decalajul dintre non-nativi si nativi digitali, de a imbunatati educatia prin transformarea modului de predare, de captare si mentinere a atentiei, de motivare si evaluare la clasa. Totodata, pe masura introducerii tehnologiei in educatie trebuie sa mentinem un echilibru offline – online, de aceea in conferinta am integrat si un curs acreditat prin care „invatam sa traim impreuna”, respectand valorile societatii in care ne dorim sa traim si sa evoluam.
Evenimentul international Digitalizarea Educatiei cuprinde:
- conferinta cu diploma internationala desfasurata in Bucuresti si care include teme de management educational, didactica specialitatii, digitalizarea educatiei, metode inovatoare si experientiale de predare-invatare-evaluare;
- publicarea cu ISBN a articolelor profesorilor participanti in strainatate in volumul conferintei (termen de 30 zile dupa eveniment pentru a trimite articolele in forma finala; articolele vor fi din domeniul managementului educational sau didactica specialitatii);
- curs acreditat de catre Ministerul Educatiei Nationale prin intermediul caruia profesorii primesc 13 credite – Invatand sa traim impreuna.
Prezentarile sustinute in cadrul evenimentului si cursul actualizeaza profesorul cu ultimele noutati educationale, simplificand tranzitia catre educatia 4.0 si catre economia colaborativa in care pasim. In cadrul evenimentului este prezentata si o solutie completa de digitalizare a educatiei si a scolii testata in peste 40 tari – aplicatie practica.
Vino la conferinta pentru a te actualiza cu ultimele noutati educationale in materie de predare, invatare si evaluare, dar si pentru a urma un curs acreditat intensiv prin intermediul caruia poti invata cum sa abordezi copiii la clasa probleme de etica si moralitate, cum ii poti ajuta sa deprinda valori durabile, precum respectul, intelegerea reciproca, empatia sau responsabilitatea sau cum ii poti indruma spre a intelege existenta diversitatii si nevoia non-violentei in scoli.
Cursul acreditat invata profesorii cum sa abordeze copiii la clasa, cum sa rezolve probleme de etica si moralitate, cum sa insufle elevilor valori durabile, precum respectul, intelegerea reciproca, empatia sau responsabilitatea, dar si metode prin care pot sa ajute elevii sa inteleaga diversitatea sau sa stopeze violenta in scoli. Cursul contine 13 credite, fiind acreditat de catre Ministerul Educatiei Nationale si girat de UNESCO si UNICEF. Creditele sunt valabile pentru tot personalul didactic de predare din invatamantul preuniversitar si pot fi folosite in diverse concursuri si evaluari scolare, contand totodata la cele 90 credite pe care profesorul trebuie sa le aiba in portofoliu in ultimii 5 ani.
Durata: conferinta si simpozion (1 zi), cursul cu 13 credite (3 zile)
Perioada de desfasurare: 23 – 25 noiembrie 2018, de vineri pana duminica. Conferinta se desfasoara sambata, 24 noiembrie 2018, incepand cu ora 9.00, in sala de festivitati a colegiului, iar cursul este organizat in aceeasi locatie.
Locatie: Colegiul National „Matei Basarab”, Bucuresti (str. Matei Basarab nr. 32, sector 3, Bucuresti)
Din agenda conferintei, 24 noiembrie 2018:
9:00 – 9:25 Welcome coffee si inregistrarea participantilor
9:25 – 9:35 Sa luam pulsul digitalizarii in educatia din Romania si din lume | dr. Cristian Ditoiu – Director marketing Asociatia Pro-INFO & Sorina Conea – Project Manager Conferinta Internationala „Digitalizarea Educatiei”
9:35 – 9:45 Integrarea digitalizarii si a tehnologiei la clasa | prof. Ionel Ditoiu – Director general Olimp NET
9:45 – 10:00 Beneficii ale digitalizarii educatiei, competente digitale si certificari internationale | Elena Chiru – Director programe educationale ECDL Romania
10:00 – 10:45 Impactul folosirii tehnologiei la clasa in strainatate | Iskra Petrova – Trainer international BG
10:45 – 11:00 Lectie digitala demonstrativa | Sorina Conea & Cristian Ditoiu
11:00 – 12:00 Metode inovative de predare in strainatate | Iskra Petrova – Trainer international BG
12:00 – 12:20 Coffee break & networking
12:20 – 12:40 Sunt nativ digital | Discursuri elevi din ciclul de invatamant liceal
12:40 – 13:10 Tehnici de dezvoltare gandire critica| psiholog Laura Molnar – Formator program „Invatand sa traim impreuna”
13:10 – 13:30 Concluzii & inmanare diplome
13:30 – 14:30 Networking, dezvoltarea comunitatii de profesori si elevi digitali, design de produse educationale, parteneriate si proiecte (modul pentru participantii la conferinta care nu sunt inscrisi la curs).
Agenda cursului, 23 – 25 noiembrie 2018:
Ziua I | 23 noiembrie
- sa ne cunoastem mai bine
- introducerea programului „Invatand sa traim impreuna”
- bunastarea copiilor responsabilitatea colectiva asupra acestora
- valori
- module de invatare
Ziua II | 24 noiembrie
- educatia etica
- metodele si procesul de invatare
- abordarea LTLT
- abilitatile de facilitare
- planificarea si designul sesiunilor
Ziua III | 25 noiembrie
- practica grupurilor
- implementarea programului „Invatand sa traim impreuna”
- 690 lei pachet 1 CONFERINTA+CURS+PUBLICARE – conferinta cu diploma internationala, publicare internationala in strainatate cu ISBN in volumul conferintei (articolele vor fi din domeniul managementului educational sau didactica specialitatii), curs cu credite (3 zile)
- 400 lei pachet 2 CONFERINTA+PUBLICARE – conferinta cu diploma internationala, durata 1 zi, publicare internationala in strainatate cu ISBN in volumul conferintei (articolele vor fi din domeniul managementului educational sau didactica specialitatii);
- 290 lei pachet 3 CONFERINTA – conferinta cu diploma internationala, durata 1 zi
- 300 lei pachet 4 PUBLICARE – publicare internationala in strainatate cu ISBN in volumul conferintei (articolele vor fi din domeniul managementului educational sau didactica specialitatii).
! Va rugam ca in rubrica Observatii, in momentul inscrierii, sa specificati pachetul pentru care optati.
Va recomandam sa folositi voucherele de vacanta pentru a va putea achita cazarea si masa din Bucuresti. Descoperiti Bucurestiul fantanilor muzicale din Piata Unirii, al celei mai mari cladiri administrative din lume pentru uz civil (Palatul Parlamentului), al paradisului cartilor la Carturesti Carusel si multe alte locuri si evenimente.
Fantani muzicale Piata Unirii
Obiective turistice Bucuresti
(1) European Commision, 2018. Communication from the Commision to the European Parliament, the Council, the European Economic and Social Committee and the Committee of the Regions
(2) European Schoolnet & University of Liège, 2012. SURVEY OF SCHOOLS: ICT IN EDUCATION COUNTRY PROFILE: ROMANIA
(3) Petrovici, A., 2014. Competențele digitale ale profesorilor, între necesitate și utilitate