Cursul pentru profesori WEBINAR “Creeaza lectii interactive digitale” | sambata, 2 noiembrie 2019

Va invitam sa participati la cursul pentru profesori in format WEBINAR “Creeaza lectii interactive digitale”.

Data: sambata, 2 noiembrie 2019, 10:00 – 14:00

Locatie: Oriunde, in fata laptopurilor fiecaruia. Cursul e WEBINAR si va fi transmis online printr-un link. Aveti nevoie de un laptop si un telefon smartphone pentru a putea participa la curs.

Organizator: Olimp Net
Formatori: Sorina Conea, trainer certificat Mozaik Education & dr. Cristian Ditoiu, cadru didactic Universitatea Bucuresti

Diploma contine numarul de ore parcurse. Nu este purtator de credite. Conditiile de inscriere sunt prezentate la final. Termenul de inscriere este 30.10.2019.

De ce? Obiective curs

Transforma-ti urmatoarele lectii in ore captivante pentru elevi folosind materiale si instrumente interactiv-digitale. Scopul cursului este de a-ti imbunatati competentele digitale si calitatea interactiunii cu elevii, introducand tehnologia in actul de predare, evaluare si pregatire a lectiilor.

Obiective curs:
1. Captarea si mentinerea atentiei elevilor prin cresterea gradului de atractivitate a procesului de invatare, datorata introducerii digitalizarii la clasa.
2. Identificarea de resurse educationale digitale, folosind aplicatii, motoare de cautare si alte instrumente online, indiferent de limba in care sunt realizate si traducerea lor automata pentru folosirea lor la ora cu elevi vorbitori doar de limba romana.
3. Crearea de lectii interactive digitale mapand resurse digitale pe manuale scolare avizate MEN, proiectate conform curriculumului national.
4. Imbunatatirea interactiunii la clasa prin folosirea de materiale digitale, jocuri educationale, explorarea materiei scolare prin intermediul animatiilor 3D, care pot fi accesate si in VR.
5. Dezvoltarea de competente digitale specifice planificarii, predarii si evaluarii elevilor, cum ar fi folosirea instrumentelor educationale digitale.

Formatori:
Sorina Conea este trainer certificat Mozaik Education, manager de produs la Asociatia Pro-INFO, designer de experiente si co-fondator UXCity, absolventa a facultatii si a programului de masterat Relatii Economice Internationale (ASE), coordonator PR si initiator conferinta despre trend-uri de viitor Innovations for Tomorrow, coordonator PR in cadrul programului national de antreprenoriat pentru tineri si competitia de idei antreprenoriale de viitor Future Makers, mentor in autonomie in invatare la Universitatea Alternativa cu experienta de 6 ani in implemetarea de proiecte atat in mediul ong (ex: proiect de dezvoltare in cariera JobArena, Future Makers), cat si privat (sisteme informationale la nivel national in cadrul firmei in care am activat ca analist de business).

Dr. Cristian Ditoiu este cadru didactic universitar la Facultatea de Administratie si Afaceri (Universitatea Bucuresti), doctor in marketing (Scoala Doctorala de Marketing – ASE Bucuresti), absolvent al Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei (Universitatea Politehnica Bucuresti), director de marketing la Asociatia Pro-INFO si membru fondator, secretar general al Organizatiei de Marketing in Turism din Romania si membru fondator, avand o experienta vasta (peste 10 ani) in implementarea proiectelor scolare si academice (ex: comunitatea doctorilor si doctoranzilor din Romania, volume stiintifice ale conferintelor din tara si strainatate), proiectelor in mediul ong (ex: programul de cursuri internationale in strainatate pentru profesori), proiectelor private (ex: comunitatea TraiesteRomaneste) si proiectelor cu finantare europeana (ex: membru in echipa de management al proiectului strategic POSDRU Retea multi-regionala de formare profesionala a femeilor pentru o societate incluziva si coeziva; expert informare și publicitate, pe termen lung, in proiectul Din nou la scoala! – prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii).  

Agenda

10:00 – 11:00 Introducerea tehnologiei la clasa
De ce avem nevoie sa introducem tehnologia la clasa, care este situatia actuala in Romania si cum ii putem pregati pe elevi pentru viitorul de pe piata muncii sunt doar cateva intrebari la care vom raspunde si de la care vom porni in desfasurarea cursului.

“Trebuie sa ii pregatim pe elevi pentru viitorul lor, nu pentru trecutul nostru.” (Ian Jukes)

11:00 – 14:00 Instrumente pentru planificare, predare si evaluare pentru o clasa digitala interactiva
Ce instrumente digitale putem folosi pentru a ne planifica orele si pentru a stoca informatiile si materialele de care avem nevoie?
Cum ne pregatim lectiile pentru a ne asigura ca respectam atat curriculumul, cat si acurateteta informatiilor predate?
Cum ne pregatim lectiile pentru a le capta si mentine atentia elevilor vorbind un limbaj comun, acela al digitalului?
Cum identificam resurse educationale digitale folosind aplicatii, motoare de cautare si alte instrumente online?
Extra: Cum cautam resurse educationale online indiferent de limba in care sunt realizate si cum le traducem automat pentru a le folosi la ora cu elevi vorbitori doar de limba romana sau alte limbi?
Cum putem capta si mentine atentia elevilor vorbind un limbaj comun, acela al digitalului?

Cum putem face invatarea atractiva?
Cum ne putem evalua pe sine si pe elevii nostri fara a o simti ca pe o corvoada?

Ce oferim

~ diploma oferita de Centrul de Formare pentru Cadre Didactice Olimp Net
~ solutii practice pe care le puteti folosi la clasa
~ mapa cursului cu materiale informationale, pix, coduri demo aplicatie de creat lectii interactive (doar in cazul cursului fizic)
~ suportul cursului in format electronic
~ acces la grupul comunitatii PEPs (Comunitatea de Profesori, Elevi si Parinti Digitali)

Taxa webinar: 90 lei

Termen limita de inscriere si plata: 30 octombrie 2019

Conditii de participare

1. Completati urmatorul formular de inscriere cu datele dvs dand click pe butonul de mai jos.

Nu te-ai hotarat inca? Aboneaza-te gratuit la newsletterul educational Olimp Net!

2. Acum puteti face plata si cu cardul. In urma inscrierii primiti prin e-mail confirmarea inscrierii, precum si linkul pe care puteti plati direct cu cardul. Alternativ, primiti pe e-mail factura cu detaliile de plata, pe care trebuie sa o platiti pana cel tarziu ultima zi de inscriere, perioada in care locul dvs va fi rezervat.

3. Odata ce am inregistrat plata, locul dvs este asigurat.

4. Dupa ce am primit confirmarea de la dvs, va asteptam la curs.

Curs organizat in parteneriat cu:

Va stam la dispozitie pentru orice nelamurire prin:


e-mail: office@olimpnet.ro


telefon: +40 760 676 805‬


facebook: https://m.facebook.com/olimpnet/

Aboneaza-te gratuit pentru a fi la curent cu detalii suplimentare despre acest produs educational sau alte produse similare
ABONARE