Conferința Națională ”Cum comunicăm cu copiii speciali” 1 noiembrie 2018 COLEGIUL NAȚIONAL BILINGV „GEORGE COȘBUC”

Școala românească, precum și întreaga societate, trăiește, de aproape trei decenii, un continuu proces de reorganizare, în căutarea unor soluții viabile pentru elevi, pentru părinți, pentru profesori.

La începutul secolului al XXI-lea, la 100 de ani de la realizarea României Mari, o nouă provocare apare în școala romanească: copiii ”speciali”!

Ce este un copil special? Este un copil care are nevoie de atenție și implicare atât din partea părinților cât și a profesorilor.

Unde sunt acei copii? Peste tot: sunt copiii sensibili, sunt copiii cu dizabilități, sunt copiii supradotați etc.

În România, ţara copiilor supradotaţi. statistica arată că 1 din 4 copii români are coeficientul de inteligenţă peste 130, dar tot în România există un numar foarte mare de copiii cu dizbilități. Prin această conferință ne propunem să atragem atenția asupra situațiilor speciale exitente în sistemul de educație din România. Ne propunem să arătăm faptul că fiecare copil este special . Tocmai de asta, un parinte și un profesor  trebuie sa se asigure ca îi ofera copilului șansa de a-si descoperi a-și afirma adevaratul talent, șansa de a fi special.

COLEGIUL NAȚIONAL BILINGV „GEORGE COȘBUC” organizează prima ediție a Conferinței Naționale ”Cum comunicăm cu copiii speciali” pe data de 1 noiembrie 2018.

SCOP: Conferința urmărește conștientizarea nevoii de înțelegere și acceptare a exitenței copiilor cu nevoie speciale: sensibili, supradotați , cu dizabilități și cu talente speciale/har.Motivarea elevilor, părinților și profesorilor,  adunarea mijloacelor și metodelor pentru modernizarea sistemului de educație, creșterea gradului de atractivitate a învățării, dialogul intercultural, realizarea unei comunități plăcute de lucru, generatoare de idei și bune practici.

OBIECTIVE:

• Îmbunătățirea sistemului de educație la nivelul unităților de învățământ partenere,prin generarea de idei privind comunicarea cu copiii ”speciali”.

• Realizarea unui baze de date cu tipuri, metode și activități de învăţare.

• Diseminarea rezultatelor obţinute, prin mijloace mass media si internet.

AGENDĂ:

9:30-10:00 Primirea participanţilor

10:00-10:15 Cine sunt copiii speciali? (prof. Ivănuș Raluca și prof. Cîrlan Anemaria)

10:15-10:30 Copiii speciali din perspectiva politicilor europene (prof. Cristiana Faur și prof. Carmen Dumitrescu )

10:30-12.00 Cum să vorbim cu copiii! (psiholog Mirela Horumba)

12:00- 12.15 Pauză

12.15- 13:00 Comunicarea- esența în educație! (psiholog Laura Molnar)

13.00- 13:30 Educaţie cognitiv-emoţională la adolescenţi bazată pe coaching şi neuroştiinţe (Monica Matei)

13:30 -14:00 Concluzii

Va stam la dispozitie pentru orice nelamurire prin:


e-mail: office@olimpnet.ro


telefon: +40 760 676 805‬


facebook: https://m.facebook.com/olimpnet/

Aboneaza-te gratuit pentru a fi la curent cu detalii suplimentare despre acest produs educational sau alte produse similare
ABONARE